‘Vallen is niet erg. Blijven liggen wel’ – Onbekend

Keto leefstijlcoaching

Wat is eigenlijk

Keto leefstijlcoaching?

Eigenlijk klopt deze term niet helemaal. Het gaat om het coachen op een ketogene leefstijl. 

Beter uitgelegd: Leefstijlcoaching is het coachen op leefstijl… Dat ligt natuurlijk enorm voor de hand. Maar wat is nou eigenlijk “leefstijl”? Je leefstijl is de manier waarop je leeft. Hoe je je dagelijkse leven invult, wat je eet, wat je doet en wat je niet doet. Op allerlei gebieden: voeding, beweging, ontspanning, werk etcetera. Er zijn diverse deelgebieden die allemaal bij elkaar je leefstijl bepalen. 

Ik heb mij daarnaast gespecialiseerd in ketogene voeding. Dat betekent dat ik mensen kan coachen die graag een ketogene leefstijl willen aanwennen. Ketogene voeding is voeding die heel laag is in koolhydraten, zodat het lichaam omschakelt op vetverbranding. Koolhydraatarme voeding dus! 

Inmiddels wordt steeds meer duidelijk dat de hoeveelheden koolhydraten (=suikers) die gemiddeld gegeten worden, op termijn veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk en allerlei andere leefstijlgerelateerde aandoeningen. Ook is de algehele kwaliteit van de huidige voedingsmiddelen ronduit slecht. De hele supermarkt staat vol met fabrieksmatig geproduceerd voedsel, die door allerlei chemische processen lang houdbaar zijn, lage voedingswaarde hebben en volgestopt zijn met kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ons lichaam is hier niet op berekend en kan dit niet goed verwerken. Als gevolg van de grote hoeveelheden koolhydraten (suikers) reageert ons lichaam met enorme bloedsuikerpieken en opslag van deze overmatige koolhydraten en suikers als vet. Een ketogene leefstijl kenmerkt zich door een voedingspatroon met weinig koolhydraten (vrijwel alleen uit veel verse groenten), eiwitten en veel gezonde vetten (olijfolie, kokosolie, roomboter). Behoorlijk tegenovergesteld van de schijf van vijf dus! 

Heb je leefstijlgerelateerde aandoeningen (diabetes type 2, hoge bloeddruk, buikklachten etc.) en/of overgewicht? Dan zou een ketogene leefstijl je zeker kunnen helpen! 

Ik ga samen met jou op onderzoek uit of een ketogene leefstijl bij jou past. Ook gaan we aan de slag met andere onderdelen van jouw leefstijl. Ik help je om uit te zoeken waar je in zou willen veranderen en help je om te bedenken welke stappen je daarvoor zou moeten zetten. We onderzoeken hoe je tot het punt gekomen bent waar je nu staat en waar je eigenlijk zou willen zijn. 

Door middel van bewustwording, kun je zelf verantwoordelijkheid gaan nemen voor de dingen in jouw leven waar je invloed op kunt uitoefenen, waaronder je voedingspatroon. Vanaf dat punt kun je gaan uitvinden hoe je dat dan kunt doen en welke stappen daarvoor nodig zijn. Ik help je in dat onderzoeken door de juiste vragen te stellen, zodat je echt inzicht krijgt in je zelf en wat jou drijft. 

Mijn kernwaarden zijn vertrouwen, eerlijkheid en eigen verantwoordelijkheid. 

Spreekt het bovenstaande jou aan? Maak dan snel een kennismakingsafspraak

Scroll naar top