Mijn keto-vakantie, geslaagd of niet?

Onlangs zijn wij ruim een week weg geweest naar Duitsland. De eerste 4 dagen in een hotel en de laatste 4 dagen op een wijnfeest in een klein dorpje aan de Moezel, waar we overnachtten in een oude school, op stretchers en zonder restaurant en/of winkel.

In deze blog deel ik met jullie hoe dat is vergaan. De eerste dagen ging het eigenlijk heel erg goed. Ik heb vrijwel 100% keto kunnen eten, wat ik dan ook heb gedaan. Qua drankjes bij het eten heb ik wel alcohol genuttigd. Dit is een keuze die voor mij oké is, omdat ik geen afvaldoel (meer) heb en geen chronische ziektes heb, die mij dwingen om 100% keto te blijven eten/drinken.

In het hotel was heel veel keuze bij het ontbijtbuffet, zoals veel verschillende soorten kaas, gekookte eitjes, vleeswaren, zalm, komkommer en paprika en zelfs avocado’s! Nu kan ik zelf niet tegen avocado’s, maar dat is natuurlijk een fantastisch buffet voor iemand die een keto leefstijl volgt.

Voor het weekend op de wijnfeesten had ik vooraf crackers gekocht van Tasty Basics, die zijn weliswaar niet helemaal keto, maar een redelijk alternatief voor de Duitse broodjes, die we daar altijd als ontbijt krijgen.

Op onze reis naar de wijnfeesten zijn we nog gestopt bij een supermarkt en daar heb ik 4 meeneem porties Griekse yoghurt gehaald en een zakje ongebrande en ongezouten noten (met ook lepels daarbij 😉). Samen met de repen van Grenade en wat Bifi’s die nog over waren, waren we er klaar voor.

Daarna door naar de Moezel… Helaas ging de reis niet zoals gepland en hebben we een flinke aanrijding gehad met een lijnbus. Niet onze schuld, maar je vakantie staat gelijk op de kop. We werden weer teruggebracht naar waar we vandaan kwamen en konden uiteindelijk een paar uur later met een leenauto alsnog naar Erden.

Hier aangekomen, had ik door de emotie even helemaal geen zin om me aan keto te houden en heb ik een paar wijntjes genomen. Daarna het straatje verkend waar het feest was en gezien dat er heel weinig opties zijn om keto te eten hier (wat ik eigenlijk stiekem al wel wist). De enige optie waren de enorme stokken met gekruid vlees, die de hele dag door gegrilld worden. Hier heb ik er gedurende het weekend dan ook wel een paar van gegeten. Alle andere opties die er waren, bestonden uit deeg, aardappel of waren rijkelijk voorzien van saus en patat. Uiteindelijk heb ik ook een paar keer de Reibekuchen gegeten, die bestaan uit aardappel en ui, en worden gebakken in de zonnebloemolie… Normaal gesproken echt een enorme NO GO! Maar omdat alles hier wel vers bereid wordt, kreeg ik er niet veel last van. Omdat deze koeken enorm vullen, hoefde ik verder ook weinig te eten.

Vleesspiesen in Erden..

Kortom: op de wijnfeesten is het heel erg lastig om volledig keto te eten. De Moezelwijn bevat ook veel te veel suikers om ook maar enigszins het etiket keto te kunnen krijgen…

Voor mij is het in zo een weekend mogelijk om te kiezen om keto enigszins te laten varen, maar dat betekent wel dat ik het nu even een paar dagen heel zwaar heb om de cravings weer de baas te worden.

Als je echt fikse gezondheidsproblemen hebt of diabetes hebt gehad, is het laten varen van de keto leefstijl voor een paar dagen waarschijnlijk echt niet de moeite waard. Dit is echter altijd een hele persoonlijke keuze en ook zoektocht. Wat werkt voor jou en hoe voel je je als je je keto leefstijl even wat los laat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top